Κατόπιν Ραντεβού
Ροστοβίου 14
2114235485
2114235485
Ροστοβίου 14
Κατόπιν Ραντεβού

Δρ. Γαλανόπουλος Π. Μιχαήλ

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος -Επεμβατικός Ενδοσκόπος
Σύντομο Βιογραφικό
 • Ονομάζομαι Μιχάλης Π. Γαλανόπουλος και γεννήθηκα στη νήσο Κάλυμνο το έτος 1984. Αποφοίτησα το 2002 από το 2ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου και εισήχθη με το θεσμό των πανελληνίων εξετάσεων, στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) ώστε να εκπαιδευτώ στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησα το 2008 με βαθμό “Λίαν Καλώς” και ορκίστηκα παράλληλα, ως Στρατιωτικός Ιατρός.
 • Αφού υπηρέτησα τις ένοπλες δυνάμεις στο στρατιωτικό νοσοκομείο της νήσου Κω, με συμμετοχή μου και σε Ειρηνευτική αποστολή στην πόλη της Καμπούλ στο Αφγανιστάν στα πλαίσια νατοϊκής υποστήριξης, ειδικεύτηκα στην Γαστρεντερολογία
  • στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» (διετέλεσα ως ειδικευόμενος ιατρός στη Γαστρεντερολογική Κλινική υπό τον αείμνηστο Δ. Καραμανώλη και τον κ. Γεράσιμο Μάντζαρη, όπου και εκτέθηκα σε ένα μεγάλο εύρος περιστατικών από το 2014-2019- επίσης αποτελεί αναγνωρισμένο κέντρο εκπαίδευσης European Βoard of Gastroenterology and Hepatology και κέντρο αναφοράς για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου καθώς και για προχωρημένες επεμβατικές πράξεις όπως ERCP),
  • στο Royal Free Hospital του Λονδίνου της Αγγλίας [Ακαδημαϊκός και Κλινικός συνεργάτης -clinical and research fellow- του τμήματος των Νευροενδοκρινικών όγκων του πεπτικού συστήματος (πρότυπο κέντρο παγκοσμίως-Center of Excellence– στην ενασχόληση με τους ασυνήθεις αυτούς όγκους) με ενεργό συμμετοχή σε σημαντικού αριθμού εργασιών και παρουσιάσεων σε διεθνή συνέδρια με διακρίσεις (1ο βραβείο καλύτερης εργασίας στο UKINET, 2017 και 2ο βραβείο στο ΕNETS, 2018)] και στο
  • Leeds Teaching Hospital της Αγγλίας [με υποτροφία από τη Ευρωπαϊκή εταιρεία Ενδοσκοπήσεων -ESGE- εκπαιδεύτηκα (Module 1- Μέρος 1ο) σε προχωρημένη ενδοσκόπηση Ηπατο-παγκρεατο-χοληφόρου συστήματος (κυρίως ERCP αλλά και EUS) σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου (Leeds, UΚ, 2018)].
  • Το 2017 έλαβα υποτροφία από την Ευρωπαϊκή εταιρεία Γαστρεντερολογίας (UEG) για σύντομης διάρκειας παρακολούθηση και εκπαίδευση σε προχωρημένη ενδοσκόπηση στο κέντρο Radboud University Medical Center, Nijmegen, της Ολλανδίας (Σεπ 2017).
 • Το 2019 απέκτησα τον τίτλο του Ειδικού Γαστρεντερολόγου-Ηπατολόγου κατόπιν επιτυχούς εξέτασης για λήψη τίτλου ειδικότητας του Υπουργείου Υγείας (Μάιος 2019) ενώ το ίδιο διάστημα έλαβα και την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση αποκτώντας, επίσης κατόπιν γραπτών εξετάσεων, το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Γαστρεντερολογίας (Fellow of European Board of Gastroenterology & Hepatology).
 • Η Διδακτορική μου διατριβή (PhD) ολοκληρώθηκε το 2019 με γνωστικό αντικείμενο την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος εντέρου με την χρήση νέων βιοδεικτών και το 2020 ορκίστηκα «Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών-ΕΚΠΑ» με βαθμό «Άριστα».
 • Από το 2021 έως τα μέσα του 2022 μετεκπαιδεύτηκα στα διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα της Ευρώπης,
  • Addenbrooke’s Hospital, Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust [κατόπιν συνεντεύξεως απόκτηση έμμισθης θέσης στο NHS με εκπαιδευτικό πρόγραμμα (για πιστοποιημένη εκπαίδευση στον ενδοσκοπικό υπέρηχο, προηγμένη ERCP και ενδοαυλική επεμβατική ενδοσκόπηση) και εβδομαδιαίο πρόγραμμα με λίστες ενδοσκόπησης, εξωτερικά ιατρεία Ηπατοπαγκρεατικοχοληφόρου ενδιαφέροντος, εφημερίες σε όλο το φάσμα της κλινικής Γαστρεντερολογίας] και στο
  • Pancreato-Biliary Endoscopy and EUS Division, Università Vita-Salute San Raffaele, Milan, Italy [με υποτροφία από τη Ευρωπαϊκή εταιρεία Ενδοσκοπήσεων -ESGE- εκπαιδεύτηκε (Module 2, Hands-on- Μέρος 2ο) σε προχωρημένη ενδοσκόπηση Ηπατο-παγκρεατο-χοληφόρου συστήματος (ERCP και EUS) σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα της Ιταλίας, Μιλάνο 2022)]

 και εξειδικεύθηκα στην διενέργεια Ενδοσκοπικού Υπερηχογραφήματος (Endoscopic Ultrasound-EUS) και στην προηγμένη ERCP, αποκτώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία στην αντιμετώπιση παθήσεων των χοληφόρων, του ήπατος, του παγκρέατος καθώς και την ανεύρεση, σταδιοποίηση και αντιμετώπιση προκαρκινωματωδών βλαβών σε όλη την έκταση του γαστρεντερικού συστήματος με τις νεότερες και πιο προηγμένες τεχνικές που εφαρμόζονται στα καλύτερα κέντρα παγκοσμίως.

 • Τέλος, διαθέτω έναν πλούσιο ακαδημαϊκό έργο με μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων και εργασιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά (Pubmed), όπως επίσης, μεγάλη συμμετοχή σε Διεθνή συνέδρια με προφορικές και αναρτημένες μελέτες. Επίσης συμμετέχω ενεργά σε πλήθος ελληνικών συνεδρίων με ομιλίες και προφορικές ανακοινώσεις με βραβεύσεις. Έχω συγγράψει κεφάλαια σε βιβλία ιατρικού ενδιαφέροντος και είμαι κριτής (reviewer) σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά.
 • Επι της παρούσης, ως Στρατιωτικός Ιατρός εργάζομαι ως Επιμελητής της Γαστρεντερολογικής κλινικής του 401 ΓΣΝΑ, ενώ είμαι και Επιστημονικός συνεργάτης των Ιδιωτικών Γαστρεντερολογικών κλινικών «Ιατρικού Αθηνών» και «Ιατρικού Ψυχικού», «Metropolitan General Χολαργού» και «ΡΕΑ» πραγματοποιώντας εκεί εξειδικευμένες εξετάσεις του αντικειμένου μου (γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, πολυποδεκτομές, Ενδοσκοπικό Υπέρηχο, ERCP, κάψουλα λεπτού εντέρου) καθώς και Συνεργάτης της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός».
 • Διατηρώ ιδιωτικό Ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας ( Ροστοβίου 14, TK 11526, Αθήνα, κάθετη της Λεωφόρου Μεσογείων και 300 μέτρα από μετρό Κατεχάκη-401 ΓΣΝΑ-Ερρίκος Ντυνάν).
Γιατί να τον επισκεφτείς:

Ο Στρατιωτικός Ιατρός και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Μιχαήλ Π. Γαλανόπουλος είναι ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος-Επεμβατικός Ενδοσκόπος και αντικείμενο της επιστήμης του είναι η λήψη πλήρους ατομικού ιατρικού αναμνηστικού, κλινικής εξέτασης, διενέργειας ενδοσκοπικών πράξεων (γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, πολυποδεκτομή, γαστροστομία, Ενδοσκοπικό Υπέρηχο, ERCP, κάψουλα λεπτού εντέρου, διαστολές στενώσεων, τοποθέτηση ενδοαυλικών ενδοπροσθέσεων κτλ) και αντιμετώπισης των παθήσεων που αφορούν όλο το φάσμα του γαστρεντερικού συστήματος συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, του παγκρέατος και των χοληφόρων.
Ιδιαίτερο επιστημονικό και ακαδημαϊκό ενδιαφέρον αποτελούν για τον κο Γαλανόπουλο η ανεύρεση προκαρκινωματωδών βλαβών του Γαστρεντερικού σωλήνα και ειδικά οι παθήσεις που αφορούν τα χοληφόρα, το ήπαρ, το πάγκρεας, τομείς στους οποίους εξειδικεύθηκε σε διεθνούς φήμης ευρωπαϊκά κέντρα ( Cambridge, Milan) πραγματοποιώντας Ενδοσκοπικό Υπέρηχο και προηγμένη ERCP. Επιπρόσθετα, ασχολείται ενεργά με τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου-ΙΦΝΕ (ελκώδης κολίτιδα και νόσο Crohn) για τις οποίες έχει λάβει πιστοποίηση από το 1ο εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό σεμινάριο ΙΦΝΕ (2018) με ετήσιας διάρκειας εκπαίδευση, καθώς και η πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου που αποτελεί και το αντικείμενο της περατωθείσας διδακτορικής διατριβής του (2020).
Ο Δρ. Μιχαήλ Γαλανόπουλος έχει επενδύσει τη ζωή του επιτυγχάνοντας αριστεία, με τιμητικές διακρίσεις και πιστοποιημένες εξειδικεύσεις σε αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Αποφοίτησε πρώτα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης καθώς και την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και πριν μετεκπαιδευθεί στον Ενδοσκοπικό Υπέρηχο και στην προηγμένη ERCP στο νοσοκομείο Addenbrooke’s στο Cambridge του Ηνωμένου βασιλείου και στο Pancreato-Biliary Endoscopy and EUS Division, Università Vita-Salute San Raffaele στο Μιλάνο της Ιταλίας, εκπαιδεύτηκε στην γαστρεντερολογία στο πληρέστερο νοσοκομείο της Ελλάδας με ευρωπαϊκή πιστοποίηση, το ΓΝΑ « Ευαγγελισμός» καθώς και στο κέντρο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο για νευροενδοκρινικούς όγκους, το Royal Free Hospital του Λονδίνου επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι σήμερα, ο Δρ. Γαλανόπουλος πλην της κλινικής του εμπειρίας σε νοσοκομειακά ιδρύματα εσωτερικού και εξωτερικού, διαθέτει ένα πλούσιο ακαδημαϊκό έργο, αφού η σωστή και ασφαλής Ιατρική πρακτική δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες και βιβλιογραφικά δεδομένα για την προώθηση πρωτίστως της ασφάλειας των ασθενών. Πλην των πολυάριθμων εργασιών που έχει δημοσιεύσει σε διεθνή έγκριτα περιοδικά όπως επίσης και εργασίες προφορικές και αναρτημένες σε φημισμένα διεθνούς εμβέλειας συνέδρια, ο Στρατιωτικός Ιατρός Δρ. Γαλανόπουλος Μιχαήλ έχει ορκιστεί με βαθμό άριστα Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής Αθηνών του ΕΚΠΑ. Έχει μιλήσει σε πολυάριθμα συνέδρια και είναι συγγραφέας ιατρικών περιοδικών και συγγραμμάτων. Τέλος, πιστεύοντας στην πιστοποιημένη πρακτική της Ιατρικής, ο Δρ. Γαλανόπουλος έχει πιστοποιηθεί στην ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας μετά από εξετάσεις όχι μόνο του υπουργείου υγείας της Ελλάδος αλλά και μετά από εξετάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την απόκτηση του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Γαστρεντερολογίας (Fellow of European Board of Gastroenterology & Hepatology).

Μέλος Ιατρικών Εταιρειών και Συλλόγων
 • General Medical Council reference number: 7547115 (May 2016 onwards)
 • ESGE Individual Membership (Jan 2016 onwards, Member ID: 11704)
 • Y-ECCO Membership 2017 (Jan 2017 onwards, Member ID:40573)
 • International Bowel Ultrasound Group (May 2018 onwards)
 • Member of the European Society of Digestive Oncology (June 2017 onwards)
 • Medical professional license (date: 21.10.2009, reg. no: 11689)
 • Athens Medical Association membership (2012 onwards, reg. no: 075275)
Πτυχία / Πιστοποιήσεις
Σπουδές

2002-2008

Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

2002-2008

Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ)

1998-2002

Απολυτήριο γενικού ενιαίου λυκείου, 2ο Λύκειο Καλύμνου

Εκπαίδευση

Μάιος 2022- Σήμερα

Επιμελητής Γαστρεντερολογικής κλινικής 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών

Athens , Greece

Φεβρουάριος 2022 – Μάιος 2022

Υπότροφος από την Ευρωπαϊκή Ενδοσκοπική Εταιρεία Γαστρεντερολογίας ( ESGE) . Επεμβατική ERCP και Ενδοσκοπικό υπέρηχοτομογράφημα Module II: “ADVANCED TRAINING WITH EXPERTS”

Milan , Italy

Ιανουάριος 2021-Φεβρουάριος 2022

Εξειδικεύση με πιστοποίηση στον Ενδοσκοπικό Υπέρηχο και την Προχωρημένη ERCP στο διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο (Addenbrooke’s Hospital) κατά τα έτη 2021 και 2022 με επίσημη έμμισθη θέση για την εν λόγω εξειδίκευση από το NHS.

Cambridge , England

Μάιος 2020

Ολοκλήρωση Διδακτορικής διατριβής (PhD) το 2019 με γνωστικό αντικείμενο την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος εντέρου με την χρήση νέων βιοδεικτών και το 2020 ορκωμοσία «Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών-ΕΚΠΑ» με βαθμό «Άριστα».

Athens , Greece

Σεπ 2019 – σήμερα

Υποψήφιος Μεταπτυχιακός φοιτητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Διοίκηση Μονάδων Υγείας (ΔΜΥ)” στη ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Athens , Greece

Ιουν 2019 – Ιαν 2021

Επιμελητής Γαστρεντερολογικής κλινικής 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών

Athens , Greece

Μαΐου 2019

Απόκτηση τίτλου Ειδικού Γαστρεντερολόγου-Ηπατολόγου κατόπιν επιτυχούς εξέτασης για λήψη τίτλου ειδικότητας του Υπουργείου Υγείας, ενώ το ίδιο διάστημα έλαβε και την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση αποκτώντας, επίσης κατόπιν γραπτών εξετάσεων, το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Γαστρεντερολογίας (Fellow of European Board of Gastroenterology & Hepatology).

Athens ,Greece

Ιουν 2017- Φεβ 2019

Ειδικευόμενος Γαστρεντερολογίας στο ΓΝΑ ‘’ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ’’

Athens , Greece

Νοε 2018- Δεκ 2018

Υπότροφος από την Ευρωπαϊκή Ενδοσκοπική Εταιρεία Γαστρεντερολογίας ( ESGE) Module I: ‘Basic Training with Experts’ στο Leeds Teaching Hospitals, Leeds, UK, σε προχωρημένη ενδοσκόπηση Ηπατο-παγκρεατο-χοληφόρου συστήματος

Leeds, Ukraine

Σεπ 2017

Υπότροφος από την Ευρωπαϊκή εταιρεία Γαστρεντερολογίας (UEG) για σύντομης διάρκειας παρακολούθηση και εκπαίδευση σε προχωρημένη ενδοσκόπηση στο κέντρο Radboud University Medical Center, Nijmegen, της Ολλανδίας υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Peter Siersema.

Nijmegen , Holland

Ιαν 2017- Απρ 2017

Ειδικευόμενος Γαστρεντερολογίας (αναγνωρισμένο κομμάτι ειδικότητας από το Υπουργείο Υγείας) του τμήματος των Νευροενδοκρινικών όγκων του πεπτικού συστήματος στο Gastroenterology & Neuroendocrine Tumours Unit, Royal Free Hospital

London, England

Δεκ 2014- Δεκ 2016

Ειδικευόμενος Γαστρεντερολογίας στο ΓΝΑ ‘’ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ’’

Athens, Greece

Οκτ 2012- Noε 2014

Ειδικευόμενος Παθολογίας, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Athens ,Greece

Νοε 2010- Μαρ 2011

Συμμετοχή σε Ειρηνευτική αποστολή στο Αφγανιστάν με σκοπό την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στην Ελληνική Στρατιωτική δύναμη της περιοχής Καμπούλ και εκπαίδευσης (mentoring) Αφγανικού υγειονομικού προσωπικού στα πλαίσια Νατοϊκής παροχής βοήθειας.

Kabul , Afganistan

Δρ. Γαλανόπουλος Π. Μιχαήλ

Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος- Επεμβατικός Ενδοσκόπος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Αθηνα , Ελλάδα